Μάκης Βορίδης (ο "τσεκουράτος", ή "τσεκουρέητορ")

Αποφθέγματά του:
  • "Η περίοδος της 21ης Απριλίου υπήρξε μία περίοδος στην οποία συνέβησαν πολλά θετικά για τον τόπο. Μην αμφιβάλλετε ότι αν η 21η Απριλίου δεν έκανε τίποτε καλό για τον τόπο, θα σας το έλεγα. Κατά τη γνώμη μου, όμως, έκανε αρκετά καλά." («Ελεύθερη ώρα», 17-18/6/2002)
  • "Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη Χρυσή Αυγή. Απ΄ όσο ξέρω, πάντως, δεν αρνούνται τον Φυλετισμό στην Ιδεολογία τους. Τώρα, αν είναι ρατσιστές, δεν ξέρω." («Ελεύθερη Ώρα», 17-18/6/2002)
  • "Ο λόγος για τον οποίον απεδέχθην τη θέση του αρχηγού της Νεολαίας ΕΠΕΝ ήταν ο εξής: Εκείνη την δεδομένη στιγμή η ΕΠΕΝ ήταν το μαζικότερο, το σοβαρότερο και το πλέον υπεύθυνο κίνημα στον Πατριωτικό Χώρο." «Ελεύθερη ώρα», 17-18/06/2002
πηγή: Βικιφθέγματα
Σημείωση:
εκκρεμούν τεκμηριώσεις, αν και βρέθηκε σαν συμπληρωματική πηγή ένα... εκπληκτικό παλιό άρθρο του antinews (2009): "Τι εννοεί ο κ. Βορίδης ως «κεντροδεξιά»;"

Σχετικά αντικειμενικό (αν και ελλιπές) είναι το λήμμα της Αγγλικής Βικιπαίδειας για τον Βορίδη: http://en.wikipedia.org/wiki/Makis_Voridis
Ελεεινό είναι το αντίστοιχο λήμμα της Ελληνικής Βικιπαίδειας

Η ιδεολογία του Βορίδη, σύμφωνα με συνέντευξή του, το 2010, είναι ο Εθνικοφιλελευθερισμός.

  • Ο Εθνικοφιλελευθερισμός και ο... Εθνικοσοσιαλισμός(!) διαφέρουν στο ότι (προφανώς) ο πρώτος αποτελεί είδος φιλελεύθερου ναζισμού, αντί... "αριστερού" ναζισμού (χεχε). (σχόλιο omadeon)
  • Εθνικοφιλελευθερισμός = το μοντέρνο πρόσωπο του Εθνικοσοσιαλισμού. Κι όποιος δεν τόχει εμπεδώσει, ας ξαναδιαβάσει τον... Βορίδη, που το ξεκαθαρίζει (το 2010). Σαν παλιός ναζί, κάτι θα ήξερε...

Jungle-Report (11 Μαρτίου)
Παλιά πολιτική αφίσα του "αντισυστημικού" Μάκη Βορίδη που καταγγέλλει τα προδοτικά κόμματα ΝΔ & ΠΑΣΟΚ: (όταν ο Βορίδης ήταν πρόεδρος στο Ελληνικό Μέτωπο, πηγή: http://goo.gl/BSXQ7)


Απόσπασμα ομιλίας του (youtube video) περί νομιμότητας και βίας

Το ''πραγματικό βιογραφικό'' του Μάκη Βορίδη


(...) Ας δούμε λοιπόν το βιογραφικό του...Το βιογραφικό που θέλει επιμελώς να κρύψει αυτός και όσοι τον στηρίζουν.
Ας δούμε όσα δέν αναφέρει στην ιστοσελίδα του, λες και προήλθε απο παρθενογένεση, ξαφνικά, αφού στο επίσημο βιογραφικό του όλα αρχίζουν το 2005.

Δημιουργός του εθνικιστικού κινήματος Ελεύθεροι Μαθητές κατά το 1979 που ξεκίνησαν ως μαθητική παράταξη από το Κολλέγιο Αθηνών όπου σπούδαζε ο τσεκουρέιτορ Βορίδης. Διετέλεσε και πρόεδρος του 15μελούς σε αυτό το φυτώριο αυριανών πολιτικών και επιχειρηματικών προσωπικοτήτων. Οι Ελεύθεροι Μαθητές γνώρισαν μεγάλη απήχηση στα βόρεια προάστια απ' όπου στρατολογούσαν τα (ανήλικα) μέλη τους από ένα οργανωμένο δίκτυο στα σχολεία των περιοχών αυτών. Στις στρατολογήσεις των Ε.Μ. συμμετείχε ενεργά και η ΝΟΠΟ, το σκληροπυρηνικό παρακλάδι της Θύρας 13, δηλαδή η διαβόητη Ναζιστική Οργάνωση Παναθηναϊκών Οπαδών.

Το 1984 ο τσεκουράτος Βορίδης, φοιτητής πλέον της Νομικής Σχολής, διαγράφεται από τη Γενική Συνέλευση των φοιτητών ως φασίστας. Ειρωνεία: στη διαγραφή πρωτοστάτησε η ΔΑΠ-Νομικής. Προηγήθηκε την ίδια χρονιά η ανάληψή του στην προεδρία της νεολαίας της ΕΠΕΝ (του χουντικού δηλ. κόμματος που ίδρυσε το 1984 απο τη φυλακή ο ίδιος ο Γεώργιος Παπαδόπουλος)!
Ο Βορίδής έγινε πρόεδρος στη θέση του Νίκου Μιχαλολιάκου (σημερινού αρχηγού της Χρυσής Αυγής) και μάλιστα με τις ευλογίες του δικτάτορα Παπαδόπουλου τον οποίον επισκέφτηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού.


Μάρτης του 1985
Μια ομάδα διαδηλωτών διαμαρτύρεται «για την αστυνόμευση των Εξαρχείων και την αστυνομική βία», τότε ήταν σε εφαρμογή το διαβόητο σχέδιο «επιχείρηση Αρετή» από τον υπουργό Αντώνη Δροσογιάννη και εκτελεστή την Αστυνομία, δήθεν για την «εκκαθάριση» των Εξαρχείων από τους αναρχικούς. Μία ομάδα από ΕΠΕΝίτες, οπλισμένη με ρόπαλα, σιδηρολοστούς και κράνη ορμάει στους διαδηλωτές κι αυτοί αμύνθηκαν εξωθώντας τους στα τότε γραφεία της χουντικής οργάνωσης στην Ακαδημίας και Κιάφας. Ένας από τους συμμετέχοντες στη συμμορία των φασιστών μπήκε λίγη ώρα πριν στο κάδρο ενός φωτογράφου: ήταν ο Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης που κραδαίνει ένα... αυτοσχέδιο τσεκούρι!

Αντιγράφουμε από το πρωτοσέλιδο των «Νέων» που φέρει τίτλο «Ωρα 10.45: Επίθεση φασιστών» (13/5/1985): «Μεγάλη προβοκάτσια, με στόχο τη γενίκευση των επεισοδίων και τη δημιουργία χαώδους κατάστασης, επιχείρησε να κάνει χθες το βράδυ ομάδα φασιστών της ΕΠΕΝ. Φορώντας μαύρα κράνη και κρατώντας ασπίδες, οι φασίστες επιτέθηκαν στις 10.45 το βράδυ, στη διασταύρωση των οδών Ακαδημίας και Εμ. Μπενάκη εναντίον διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν για "την αστυνόμευση των Εξαρχείων και την αστυνομική βία". Ομάδα διαδηλωτών, ξεριζώνοντας υποστηρίγματα δέντρων, απώθησαν τους φασίστες στα γραφεία τους (Ακαδημίας και Κιάφας). Ανάμεσα στους φασίστες διακρίναμε τον γνωστό Μάκη Bορίδη».

Ενα χρόνο αργότερα, στις 22 Απριλίου 1986, θα πραγματοποιηθεί αιματηρή επιδρομή ΕΠΕΝιτών στη Νομική με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί φοιτητές. Αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας»: «Επιδρομή από φασιστοειδή στοιχεία και μέλη της ΕΠΕΝ οπλισμένα με στιλέτα και λοστούς έγινε χθες το πρωί στη Νομική Σχολή της Αθήνας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννιά φοιτητές και να προκαλέσουν ζημιές στο κτίριο. Την ίδια ώρα συνεδρίαζε το κεντρικό συμβούλιο της ΕΦΕΕ, που αποφάσισε να υποβάλει μήνυση κατά του Μάκη Βορίδη (πρόκειται για φοιτητή της Νομικής Σχολής που έχει διαγραφεί από τον φοιτητικό σύλλογο για φασιστική δράση) που ηγείτο της ομάδας των φασιστών».
Για το επεισόδιο εκείνο έβγαλαν ανακοινώσεις καταγγελίας όλες οι φοιτητικές παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένης της ΔΑΠ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Τότε τα ΜΜΕ τους αποκαλούσαν με το πραγματικό τους όνομα...Φασίστες και τις επιθέσεις τους φασιστικές.Τώρα τα παπαγαλάκια της διαπλοκής και της δημοσιοκαφρίας αλλά και οι πολιτικοί τους "αντίπαλοι" του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τους ίδιους τους αποκαλούν "υπεύθυνους πολιτικούς" και ακόμα και τους χρυσαυγήτες τους αποκαλούν απλά ακροδεξιούς.Με κάτι τέτοια κολπάκια κατάφεραν να εξαγνίσουν τους φασίστες και να απαλύνουν την έννοια του φασισμού στην συνείδηση της κοινής γνώμης! Πρίν μερικά χρόνια δεν θα σκέφτονταν κάν να δώσουν ρόλο εξουσίας σε κάποιους σαν τον Βορίδη και το Καρατζαφέρη! Ολα αυτά μετά απο 20 χρόνια πασοκικού "σοσιαλισμού" και 10 χρόνια ΝΔ!

Το 1994 ο Μ. Βορίδης ιδρύει το "Ελληνικό Μέτωπο", ενώ λίγο μετά εκδίδει την εφημερίδα "Ελληνικές Γραμμές". Στο κόμμα μετέχουν η νεοφασιστική ΕΝΕΚ, αλλά και πολλά στελέχη της ΕΠΕΝ. Αγαπημένος του στόχος οι μετανάστες, κυρίως οι Αλβανοί (...). Στις 18 Οκτωβρίου 1997, ο Λεπέν (Γάλλος εθνικιστής) αναγνώρισε το "Ελληνικό Μέτωπο". Το 2005, λίγο πριν το "Ελληνικό Μέτωπο" προσχωρήσει στο [ΛΑ.Ο.Σ.], ο Βορίδης έκανε επίδειξη της ισχύος του φέρνοντας τον Λεπέν στην Αθήνα' για να παραστεί στο γάμο του. Κουμπάρος στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του κ. Βορίδη ένας άλλος Γάλλος ακροδεξιός, ο αντιπρόεδρος του Front National, ο Carl Lang» («Καθημερινή», 14/10/2007).

Επίσης: «... προβλήθηκε ως "εκπρόσωπος" του γνωστού Γάλλου εθνικιστή Ζαν Μαρί Λεπέν, ο οποίος σε επίσκεψή του στην Ελλάδα το 2004 απευθύνθηκε και στον ελληνικό λαό: "Σας καλώ να στηρίξετε με όλες τις δυνάμεις σας το Ελληνικό Μέτωπο και τον Μάκη Βορίδη"». («Ελευθεροτυπία», 28/1/2007).

Υπόγειες σχέσεις με παραστρατιωτική οργάνωση!


Όμως το χαρακτηριστικότερο περιστατικό αυτής της περιόδου μέχρι την μεταπήδησή του στο ΛΑ.Ο.Σ. είναι οι
υπόγειες σχέσεις του με την ΜΑΒΗ, την παραστρατιωτική οργάνωση που η ίδια καμαρώνει με προκηρύξεις στην Ελευθεροτυπία την ανάμειξή της στην επίθεση σε αλβανικό στρατόπεδο στην Επισκοπή δολοφονώντας δύο στρατιώτες, παίρνοντας ομήρους τρεις και να «απαλλοτριώνει» δεκαπέντε όπλα. Όταν σε μπλόκο της αστυνομίας συνελήφθησαν δύο «πρωτοπαλίκαρα», ο Γιώργος Αναστασούλης και ο Απόστολος Καρβελάς, με πλουσιότατο οπλικό εξοπλισμό στο αυτοκίνητό τους και σε ένα διαμέρισμα, ο Μάκης Βορίδης πρόσφερε άλλοθι στον ηγέτη της ΜΑΒΗ Γιώργο Αναστασούλη λέγοντας πως το βράδυ της επίθεσης στην Επισκοπή, ο τελευταίος ήταν στο ιδρυτικό συνέδριο του Ελληνικού Μετώπου στην Αθήνα...

Μετά το 2005 το βεβαρυμένο προφίλ του Τσεκουρέιτορ αρχίζει να ξεπλένεται από τις αμαρτίες του παρελθόντος με την ανάμιξή του σε μεγάλες δικηγορικές υποθέσεις, συνήθως πιπεράτου χαρακτήρα (Γιούλη Μπάρκα), την προβολή του στα ΜΜΕ ως ανερχόμενος πολιτικός αστέρας, το πρόσκαιρο κι ατυχές κουμπαρικό δεκανίκι από τον Λεπέν και στο τέλος, την προσχώρησή του στο ΛΑ.Ο.Σ. για να απολαμβάνει στο τέλος όλα τα προνόμια του εκλεγμένου στο βουλευτικό αξίωμα...


Φωτό του γάμου του Βορίδη,
με κουμπάρο τον Γάλλο ακροδεξιό Carl Lang:
http://2.bp.blogspot.com/_RNR_s8p5fX8/Sy_0NqfKygI/AAAAAAAAAus/uJS7O6haD1c/s1600-h/voridis+lepen.jpg


Παλαιότερα άρθρα:


Ο γνωστός-άγνωστος κ. Βορίδης ("Ιός", 2002)


...Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα ("Ε" 28.9.02), ο πρόεδρος του λεπενικού "Ελληνικού Μετώπου" υπήρξε ένας από τους βασικούς πληροφορητές της κοινής γνώμης για το επίμαχο θέμα: μέσα σε 78 μέρες (30.6-15.9) εμφανίστηκε συνολικά σε 23 κεντρικά ειδησεογραφικά δελτία, προκειμένου να μας διαφωτίσει για τα "τρομοκρατικά". Η επίδοσή του αυτή τον ανέδειξε στη δέκατη θέση, σ' ένα σύνολο 56 "ειδημόνων" - πολύ πάνω, δηλαδή, από τον Αλέξη Παπαχελά (18 φορές), τον Πάνο Καμμένο (15) ή την Ντόρα Μπακογιάννη (9). Εκτός από τα κεντρικά, τον απολαύσαμε επίσης και σε αρκετά "περιφερειακά" δελτία.

Αρχικά, η εμφάνισή του σόκαρε πολλούς: δεν είναι λίγο πράγμα, να καλείς ως αναλυτή ενός τόσο λεπτού θέματος τον μέχρι πρότινος πρόεδρο της Νεολαίας ΕΠΕΝ, του χουντικού δηλ. κόμματος που ίδρυσε το 1984 ο ίδιος ο Γεώργιος Παπαδόπουλος! Κάποιοι αποχώρησαν, διαμαρτυρόμενοι, από τα δελτία που τον φιλοξενούσαν. Γρήγορα, όμως, το σκάνδαλο κουκουλώθηκε: ο κ. Βορίδης, μας διαβεβαίωναν από ένα σημείο και μετά οι παρουσιαστές, συμμετέχει στην όλη συζήτηση αποκλειστικά και μόνο με την ιδιότητα του δικηγόρου. Βέβαια, ουδέποτε κλήθηκε να απαντήσει επί νομικών μόνο ζητημάτων. Η παρέμβασή του υπήρξε καθαρά πολιτική: εξηγώντας μας λ.χ. ότι ο μαρξισμός αποτελεί "το φυτώριο της βίας", κατακεραυνώνοντας (με τη συνδρομή των Γ. Λιάγκα, Κ. Κιλτίδη και Δ. Καπράνου) τον άτυχο Παύλο Αθανασόπουλο και διαβεβαιώνοντάς μας πως το ΚΚΕ αποστασιοποιείται σήμερα από τις ένοπλες οργανώσεις
"για λόγους τακτικής και μόνο" (Star 20.7.02)...

Φυσικά, ο αρχηγός μιας ακροδεξιάς οργάνωσης έχει κάθε δικαίωμα να παρεμβαίνει στη δημόσια συζήτηση και να εκφράζει τις απόψεις του για οποιοδήποτε θέμα. Το πρόβλημα ξεκινά όταν κανείς από τους συνομιλητές του, είτε από υπερβολική ευγένεια είτε για άλλους λόγους, δεν τολμά να του υπενθυμίσει κάποια στοιχειώδη πράγματα και να του υποβάλει τις δέουσες ερωτήσεις. Στην περίπτωσή μας, αυτές έχουν σχέση όχι τόσο με τη χούντα ή την προσωπική συμμετοχή του κ. Βορίδη σε βιαιότητες της δεκαετίας του '80 (βλ. αναλυτικά "Ιός" 9.6.02), όσο με τη μοναδική ελληνική τρομοκρατική οργάνωση που επιχείρησε μέχρι σήμερα να μιμηθεί την "επικοινωνιακή" πολιτική της ΕΟ 17Ν.

Κι όμως, από την τελευταία αυτή ιστορία, που απασχόλησε το πανελλήνιο και τη Δικαιοσύνη, έχουν περάσει οκτώ μόλις χρόνια!...


Μάκης Βορίδης - The Tsecourator Returns

(τάδε έφη SPY Τρίτη, 4 Μαρτίου 2008 , 6:54 μ.μ. Jungle-Report)

bag
omadeon_public
created
Tue, 02 Apr 2013 11:32:27 GMT
creator
omadeon
modified
Tue, 02 Apr 2013 17:31:31 GMT
modifier
omadeon
tags
Tsecourator
Ακροδεξιά
Βορίδης
Εθνικό Μέτωπο
Ελλάδα
Ελληνικό Μέτωπο
ΛΑΟΣ